Wie zijn wij

Missie en visie

IJsselmonde is expert in het aanbrengen van buitengevelisolatie voor VVE’s, bouwbedrijven en woningbouwverenigingen. Onze vakmensen denken met u mee en werken zorgvuldig samen met geselecteerde onderaannemers en leveranciers. Het resultaat? Een duurzame gevelisolatie van hoge kwaliteit en met zorg geplaatst.

Ons doel is om elke opdracht zo kostenefficient mogelijk en met de hoogst haalbare kwaliteit uit te voeren. Hierbij werken wij onder het motto ‘afspraak = afspraak’

Vennoten die staan voor gevelisolatie van de beste kwaliteit

IJsselmonde V.O.F. is sinds 2002 expert in gevelisolatie. Het team van ruim 22 vakmensen staan onder leiding van 3 vennoten die ieder uiterst ervaren zijn in gevelisolatie. Als vennoten zijn wij persoonlijk aansprakelijk voor elke opdracht. Dit is uw ultieme garantie voor buitengevelisolatie van top kwaliteit!

Kwaliteitswaarborging

De kwaliteit van onze buitengevelisolatie wordt gewaarborgd door keurmerken waar wij trots op zijn!

KOMO procescertificaat voor aanbrengen gevelisolatie

Al onze gevelisolatie werkzaamheden worden uitgevoerd conform de richtlijnen van het Komo procescertificaat, welke extern gecontroleerd worden door SKG-IKOB.

V.C.A. **

Op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu nemen wij ook onze verantwoording. Als één van de weinige onderaannemers in de afbouw zijn we VCA** (twee sterren) gecertificeerd.

Polis 10 jaar verzekerde garantie

IJsselmonde Buitengevelisolatie heeft een eigen verzekerde garantie polis. Deze is niet aflopend, geïndexeerd en op naam van de opdrachtgever. Gedurende 10 jaar kunt u met deze polis van Howden Insurance de eventueel toch ontstane schade laten repareren.

Deze polis is het meest uitgebreid met de hoogst mogelijke dekking en met de minste risico’s voor de opdrachtgever. Gezien ons volume kunnen wij deze tegen een zeer voordelige premie aanbieden welke in onze prijzen zijn verwerkt.

Een concept garantiecertificaat is te downloaden bij het kopje Download. Hier staan alle voorwaarden duidelijk vermeld, zodat u weet wat u van ons kunt verwachten.

Werken bij IJsselmonde

Samen met onze gemotiveerde en uitstekend opgeleide medewerkers realiseren wij meer dan alleen gevelisolatie. Om in het veelzijdige werk de veiligheid en de kwaliteit te waarborgen, hechten wij veel waarde aan certificaten en investeren wij in de toekomst.

Veilig werken aan duurzame gevelisolatie

Alle medewerkers van IJsselmonde beschikken over de benodigde certificaten. Op deze manier waarborgen wij uw en onze veiligheid en leveren wij een duurzaam product; gevelisolatie van kwaliteit.

 • Basis V.C.A. certificaat
 • V.C.A. VOL certificaat
 • B.H.V. certificaat
 • Hoogwerker certificaat
 • Keurmeester certificaat
 • Vorkheftruck certificaat

IJsselmonde Buitengevelisolatie zuinig op weg

Alle werknemers van IJsselmonde gevelisolatie hebben de beschikking over een zuinige bedrijfsauto. De Volkswagen ID.3 1 ST is een moderne, elektrische auto met een gunstige bijtelling.

Investeren in de toekomst

Wij stimuleren jonge mensen zichzelf te ontwikkelen, waardoor zij samen met hun ervaren collega’s investeren in de toekomst van de bouw. Dit voorkomt verloop en garandeert de hoge kwaliteit van onze werkzaamheden. Ben jij een jong talent met liefde voor het vak? Neem contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek!

Gevelisolatie van IJsselmonde; een geoptimaliseerd proces

Verder in gevelisolatie door digitalisering

Naast de praktische werkzaamheden is ons volledige administratieve werkproces geautomatiseerd. Door deze automatisering zijn alle bedrijfsprocessen optimaal in beeld. Waar nodig wordt tijdig ingegrepen zodat eventuele faalkosten worden voorkomen. Uw voordeel? Snelle communicatie en een besparing in zowel tijd als kosten!

Projectgericht verwerkingsadvies voor gevelisolatie

Op het moment dat een project in opdracht is, verzorgen wij uitgebreide en projectgerichte detailboeken. IJsselmonde beschikt over een ruim opgezette detailbibliotheek waarin alle basisdetails en principes zijn opgenomen. Vanuit deze bibliotheek wordt het complete projectgerichte detailboek uitgewerkt. Dit detailboek is voorzien van duidelijke gevelaanzichten met vermelding van de detailnummers. Afspraken die in het voorbereidend stadium zijn gemaakt, vertalen wij in de werkdetails. Dit geeft ons en de direct betrokkenen veel duidelijkheid en overzicht gedurende het project.

Werkwijze

Duidelijke offerte voor gevelisolatie

Onze offertes zijn duidelijk, uitgebreid en gebaseerd op de bestek-aanvraag. Eventuele alternatieven en betere oplossingen (altijd conform de BRL) bespreken we met u. De offerte bieden wij tezamen met een projectgericht verwerkingsadvies aan, zodat u duidelijk weet waar u aan toe bent.

Afspraak = afspraak

Bij een afrondend gesprek maken wij samen met u een opdrachtkaart, welke wij aan u en ons uitvoeringsteam bevestigen. Hierdoor zijn alle partijen op de hoogte wat de uitgangspunten zijn. Na iedere opdracht maken wij een overzichtelijk project-gebonden detailboek.

Snel van start door goede voorbereidingen

De verantwoordelijk projectleider heeft vooraf contact met het uitvoeringsteam op de bouwplaats om de opdracht zorgvuldig door te spreken. Bij de start van onze werkzaamheden zal er een voorinspectie plaatsvinden door de onafhankelijke instantie SKG-IKOB. Zij controleren of de voorbereidingen voldoende zijn getroffen om met de werkzaamheden van start te gaan. Tijdens het gehele bouwproces is de projectleider verantwoordelijk voor de voortgang; SKG-IKOB blijft tussentijds inspecties uitvoeren om ons KOMO procescertificaat te controleren. Als het project gereed is wordt er een eindinspectie uitgevoerd.
Dit is de basis voor afgifte van het certificaat van de 10-jarig verzekerde-garantie.

Onze medewerkers vullen dagelijks hun dagrapporten in. Deze worden wekelijks gecontroleerd, zodat wij onze termijnstaten kunnen indienen. Op deze manier is er altijd een actueel overzicht van de verrichte werkzaamheden.

Wist u dit over het plaatsen van gevelisolatie? Lees de feitjes van onze experts!

 • Goede details zorgen voor goede aansluiting en minder vervuiling en schades.
 • Goede overstek van tenminste 3 cm bij waterslagen en daktrimmen zorgen voor aanzienlijk minder vervuiling.
 • De steiger dient op voldoende afstand van de gevel te worden geplaatst (25 cm plus isolatiedikte) hierdoor worden steigerslagen voorkomen.
 • Gevel vullende elementen dient u vanaf de buitenkant te stellen, hierdoor ontstaat een vlakkere gevel. Door ook de kozijnen in één lijn te stellen verhoogt het de esthetische kwaliteit.
 • Steiger met goede kappen en netten zijn van belang in zomer en winter. Zowel zon als wind en regen hebben invloed op het eindresultaat.
 • Het achteraf monteren van een lamp, naamplaatje of deurbel, kan alleen en eenvoudig met een speciale plug (de Sto-fix spiraal).
 • Er zijn inmiddels speciaal ontwikkelde pluggen beschikbaar waardoor u ook zware objecten als zonwering en privacy schermen kunt bevestigen.