Steigerbouw
WAT DOEN WIJ

Renovatiesystemen

Renovatiesystemen

Zelfs de meest betrouwbare gevelisolatiesystemen hebben na verloop van tijd onderhoud nodig. Naast de ‘standaard’ onderhoudsbeurten is er een algemene revisie nodig na 25 tot 30 jaar. Bij geen of verkeerd onderhoud zal deze periode aanzienlijk korter zijn. Wij adviseren daarom om niet te bezuinigen op het onderhoud van buitengevelisolatie.

Voldoet uw buitengevelisolatie systeem van de eerste generatie qua isolatiewaarde niet meer aan de huidige norm en moet de afwerklaag vanuit esthetisch oogpunt aangepakt worden? Dan zijn er twee mogelijkheden om de gevelisolatie te renoveren.

Sto Reno systeem

Indien de bouwkundige aansluitingen nog in goede staat zijn met voldoende overstek, dient bestaande sierpleister te worden gereinigd en eventuele losse delen te worden verwijderd.

Bij het StoReno systeem wordt een 12 mm dikke pleisterplaat (bestaat voor 96% uit gerecycled materiaal) op het bestaande gevelisolatie-systeem verlijmd en additioneel bevestigd met schotel schroefpluggen tot 25 mm in de draagkrachtige ondergrond. Hierna wordt de harde beplating gestuct met een mortelweefsellaag en een naar wens gekozen eindafwerking.

Opplussen

U kunt er ook voor kiezen om de bouwkundige aansluitingen te vernieuwen en een volledig nieuw Sto Therm Classic systeem aan te brengen met een isolatieplaat van 5 cm. Het voordeel hiervan is dat u voor hetzelfde geld 5 cm extra isolatie heeft wat het wooncomfort verhoogd en uw energie rekening verlaagt.