Wat doen wij

Renovatie spouwankers

Weet u de staat van de gevels van uw pand? Vaak is het slecht gesteld met de kwaliteit en stabiliteit van metselwerk buitenspouwbladen. Uit onderzoek is gebleken dat een zeer groot deel van alle gevels, met 4 verdiepingen of meer, onveilig zijn.

Het Ministerie van VROM heeft in 2011 een onderzoek laten uitvoeren en kwam tot de zorgwekkende conclusie dat bij 95% van alle flatgebouwen in Nederland gevaarlijke situaties zijn ontstaan.

Instabiele constructie

Een instabiele constructie ontstaat bij niet-aanwezige of in slechte conditie verkerende spouwankers waarbij de buitenspouwbladen slecht verankerd zijn. Dit kan verbeterd worden door de buitenspouwbladen alsnog te voorzien van nieuwe renovatie spouwankers.

Van technische noodzaak naar opgefriste gevel

Deze technisch noodzakelijke verbetering is uitstekend te combineren met een energetische opwaardering en transformatie van een appartementengebouw. Door het plaatsen van buitengevelisolatie worden alle drie de zaken opgepakt. De veiligheid wordt teruggebracht, de uitstraling van het gebouw veranderd en er ontstaat een moderne en opgefriste gevel die ook nog optimaal geïsoleerd is!

Renovatie door IJsselmonde

Het is belangrijk dat u de renovatie van spouwankers laat uitvoeren door een expert. IJsselmonde heeft veel ervaring op dit gebied en kan als hoofdaannemer optreden. Hierbij verzorgen wij het onafhankelijk onderzoek (extern), de verankering en de buitengevelisolatie.

Garantie van 10 jaar door certificering

Al onze producten zijn KOMO-geattesteerd en alle werkzaamheden worden onder KOMO uitgevoerd. Door dit hoge kwaliteitsniveau bieden wij een verzekerde garantie van 10 jaar voor de volledige renovatie-ingreep. Als het onderhoud en daarmee het behoud van de gevel ook door IJsselmonde wordt uitgevoerd kan deze periode zelfs verlengd worden tot een periode van 20 jaar.

Kwaliteit voor kwaliteit

IJsselmonde werkt met de Renovatie spouwankers van het fabricaat Thor Helical, een professioneel vooraanstaand bedrijf dat al jaren actief is in de renovatiemarkt. De ankers van Thor Helical zijn van rvs316 kwaliteit en hebben een productgarantie van 50 jaar. Door kwaliteitsproducten te gebruiken kunnen wij u de kwaliteit bieden die nodig is voor een veilig, stabiel gebouw.

Specifiek voor Vereniging van Eigenaren bieden wij een gratis Quickscan aan, waarbij een globale inschatting gemaakt wordt van de technische staat van de gevel. Neem contact met ons op voor meer informatie of download de brochure.