Renovatiesystemen   


Zelfs de meest betrouwbare gevelisolatie systemen hebben na verloop van tijd onderhoud nodig. Naast deze ‘standaard’ onderhoudsbeurten is er een algemene revisie nodig na 25 tot 30 jaar. Bij geen of verkeerd onderhoud zal deze periode aanzienlijk korter zijn. Wij adviseren daarom om niet te bezuinigen op het onderhoud van gevelisolatie.

Voldoet uw buitengevelisolatie systeem van de eerste generatie qua isolatiewaarde nog, maar moet de afwerklaag vanuit esthetisch oogpunt aangepakt worden? Dan zijn er twee mogelijkheden om de gevelisolatie te renoveren.

Sto Reno systeem

Indien de bouwkundige aansluitingen nog in goede staat zijn met voldoende overstek, dient bestaande sierpleister te worden gereinigd en eventuele losse delen te worden verwijderd.

Bij het StoReno systeem wordt een 12 mm dikke pleisterplaat (bestaat voor 96% uit gerecycled materiaal) op het bestaande gevelisolatie-systeem verlijmd en additioneel bevestigd met schotel schroefpluggen tot 25 mm in de draagkrachtige ondergrond waarna de harde beplating wordt bezet met een mortelweefsellaag en een naar wens gekozen sierpleister eindafwerking.

Opplussen

U kunt er ook voor kiezen om de bouwkundige aansluitingen te vernieuwen en  een volledig nieuw Sto Therm Classic systeem aan te brengen met een isolatieplaat van 4 cm. Het voordeel hiervan is dat u voor hetzelfde geld 4 cm extra isolatie heeft wat het wooncomfort verhoogd en uw energie rekening verlaagd.